Jonge Masked Tree Frogs gespot in ons regenwoud

Jonge Masked Tree Frogs gespot in ons regenwoud

Tijdens onze werkzaamheden in ons regenwoud in Costa Rica zijn we jonge Masked Tree Frogs tegengekomen. Dit is een grote stap in de richting van biodiversiteit. Wij bij Adopteer Regenwoud zorgen ervoor dat het bos wordt beschermd door een kleine donatie van jou!

Herbebossing en biodiversiteit

Op plaatsen waar het eerst nog ondenkbaar was dat er ooit nog leven zou komen treffen van alles aan. Doordat wij enkele jonge Masked Tree Frogs zijn tegengekomen weten wij dat deze boomkikkers zich volop aan het voortplanten zijn. De grond is van weiland met gras omgevormd tot een echte bosgrond met dode blaadjes en koelte Ook nemen de bomen op sommige plekken echt grootste vormen aan. Deze ontkiemen spontaan, zoals deze wilde cashew. Het belang van biodiversiteit is eigenlijk dat alles op aarde elkaar in balans houdt. Alle organismen op aarde zijn met elkaar verbonden, ongeacht het ecosysteem waar ze in leven. Daarom is het zo belangrijk dat we druk met de herbebossing op Costa Rica bezig zijn. Zo brengen we de natuur namelijk weer in balans.

Wat doen wij?

Wanneer wij een donatie van jou binnenkrijgen garanderen wij jouw aankoop en bescherming van één vierkante meter regenwoud! Ook zorgen wij ervoor dat jouw stukje grond meteen onder de boswet van Costa Rica wordt gebracht. Door dit te doen wordt kappen of uitdunnen strafbaar. Wij zijn lokaal aanwezig in Costa Rica zodat wij de bescherming kunnen garanderen en hebben tevens ook een onderzoekscentrum opgestart ter plekke. Samen met onze Costa Ricaanse rangers, zorgen we voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking.

Wat kan jij doen?

Met een kleine donatie van €2,50 heb jij al een stukje regenwoud geadopteerd. Door hier het formulier in te vullen en daarna je betaalmethode in te vullen krijg jij al direct een e-mail binnen met het elektronische certificaat. Hierin staan jouw naam en het aantal geadopteerde vierkante meters. De nu al blijkende voortgang van de herbebossing en het herstel van de biodiversiteit is top. Maar we zijn er nog niet! Help jij ons mee door een kleine donatie te doen zodat we samen ons regenwoud weer terugkrijgen?