Onze partners

We kunnen het niet alleen.
Maak kennis met de bedrijven en partners die ons ondersteunen

Onze partners

Diverse partners hebben hun bedrijf of organisatie als Amigo verbonden aan de stichting. Ieder heeft zijn of haar eigen verhaal of motivatie om structureel de bescherming van het regenwoud te willen steunen. Deze partners zijn voor het behalen van ons doel van onschatbare waarde en daarom benoemen we ze graag.

ARATINGA TOURS

Aratinga Tours is een reisorganisatie in Costa Rica gerund door enthousiaste natuurliefhebbers die zich specialiseren in het aanbieden van exclusieve vogel-, natuur- en natuurfotografiereizen langs de mooiste natuurgebieden van het land. Costa Rica heeft een ongekende biodiversiteit (meer dan: 900 vogelsoorten, 240 zoogdiersoorten, 220 reptielensoorten, 175 amfibieënsoorten en 12.000 plantensoorten). De druk op deze unieke fauna en flora wordt dagelijks groter en daarom heeft Aratinga Tours besloten Adopteer Regenwoud te steunen door voor elke deelnemer aan een groepsreis 10 euro te doneren voor de aankoop van regenwoud.

Casa Botanica

Met Casa Botanica heeft Angela van haar passie haar werk kunnen maken. Casa Botanica laat mensen kennis maken met de meest bijzondere kamerplanten, die veelal hun origine hebben in de natuur van Zuid-Amerika en Azië. Casa Botanica draagt de natuur een warm hart toe en zet zich graag in voor het behoud van het regenwoud. Via Adopteer Regenwoud wordt hieraan bijgedragen! Voor iedere order in de webwinkel doneert Casa Botanica een bedrag ter bescherming van het tropische regenwoud in Costa Rica

De Agile Testers

De Agile Testers is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het testen van software voor onze klanten. Dat doen wij door heel Nederland en België. Wij proberen naast software ook de wereld een beetje beter te maken en stimuleren onze medewerkers om te kiezen voor een meer groene wijze van mobiliteit. Hierbij doneren wij maandelijks aan Adopteer Regenwoud.

Florabora

Al dertig jaar is Florabora een specialist in interieurbeplanting en bieden zij plantoplossingen aan bedrijven aangepast aan hun behoeften. Florabora installeert en onderhoud meerjarige groene ruimtes in professionele ruimtes (patio’s, kantoren, hallen, terrassen, enz.). Ze zijn ook gespecialiseerd in kortstondige plantendecoratie voor evenementen (beurzen, conferenties, shoots, inhuldigingen, enz.). Florabora’s kas en kwekerij stellen haar in staat om alle exotische en mediterrane onderwerpen die beschikbaar zijn voor verkoop aan particulieren op te slaan, te acclimatiseren en te onderhouden. In 2021 heeft Florabora zich uitgebreid met online verkoop via haar eigen merk voor particulieren op het hele vasteland van Frankrijk: Florabora Home. Florabora bied verschillende soorten plantoplossingen aan die ze in haar ateliers ontwerpen; Van de groene muur gemaakt van gestabiliseerde planten tot de groene scheidingswand om sociale afstand in het bedrijfsleven te garanderen, verschillende soorten natuurlijke of kunstmatige planten, designpotten of zelfs groene ophangingen en plafonds, ze maken ontwerpen volgens de wensen van onze klanten. Door een plantomgeving op de werkplek aan te bieden, is het mogelijk om een ​​verantwoordelijke inzet te bekrachtigen die de natuur respecteert.​

HOUSE OF PINT

House of Pint is een microbrouwerij uit de stad Utrecht. Ze maken waanzinnig lekker bier dat vooral in de lokale drinkerijen te krijgen is. Bier is dan wel een natuurproduct de eigenaren van House of Pint zijn zich ook bewust van de impact die het brouwen van bier op het milieu heeft. Daarom wil House of Pint ook iets doen ter compensatie. Voor ieder verkocht biertje adopteert House of Pint een stukje regenwoud ter grootte van een bierviltje. Zo wordt bier drinken -naast heel erg lekker- ook nog eens verantwoord!

LA TORTUGA FELIZ

Een begrip in Costa Rica, deze stichting is al bijna tien jaar actief in het beschermen van reuze schildpadden met behulp van vrijwilligers in Costa Rica. Het bestuur van Adopteer Regenwoud en van La Tortuga Feliz steunen elkaar al jaren in allerlei facetten. We delen bijvoorbeeld onze ervaring in Costa Rica, helpen elkaar met het onderhouden van de websites en gebruiken elkaars netwerk met verschillende activiteiten. Ben jij op zoek naar een bijzondere ervaring in Costa Rica? Kijk dan naar de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij La Tortuga Feliz!

Nederland C02 Neutraal

Stichting Nederland CO2 Neutraal heeft als doel bedrijven en organisaties te stimuleren en te ondersteunen om toe te groeien naar een klimaatneutrale onderneming. “Het leukste CO2 reductie initiatief van Nederland” dát is onze slogan! De enige manier om er voor te zorgen dat bedrijven ook echt aan de slag gaan met CO2 reductie is om het leuk te maken. Inspiratie en energie zijn twee woorden die passen bij ons initiatief. Ons doel is om de deelnemers aan ons initiatief naar huis te laten gaan met een enorme bak aan energie en inspiratie om met CO2 reductie aan de slag te gaan.”

SUNFORCE

Sunforce biedt totaaloplossingen voor schone energie bij zowel particulieren als bedrijven. Ecologisch, economisch en volledig afgestemd op het budget en situatie. Als u kiest voor een Sunforce zonnestroom installatie zorgt u niet alleen voor duurzaamheid op uw eigen dak, maar ook voor duurzaamheid in de gehele keten. Sunforce compenseert een deel van de CO2 uitstoot die vrijkomt bij de productie en transport van zonnepanelen. Door onze samenwerking met Adopteer Regenwoud wordt per geplaatste vierkante meter zonnepaneel een vierkante meter regenwoud in Costa Rica beschermd. Zo houden we samen de wereld groener!

VSEE Search Marketing

VSEE is een eigenzinnig, hands-on online marketing bureau dat gelooft in kennisdeling. Ze nemen initiatief, begrijpen het heden en zijn klaar voor de toekomst in een voortdurende beweging van zoeken, ontdekken en vinden. Een ambitieus team dat altijd bezig blijft zichzelf te ontwikkelen om de beste oplossingen te kunnen garanderen en uit te leggen waarom dit zo is.

World of Walas

Bromelia

Bij Bromelia Specialist leven we tussen de Bromelia’s. Onze ervaren kwekers, gedreven orderverwerkers en enthousiaste verkopers doen er alles aan om de wereld enthousiast te maken voor deze fascinerende bloeiende tropische kamerplant. Als marktleider zijn wij gespecialiseerd in veredeling, productie, productontwikkeling en assemblage tot hoogwaardige consumentenklare artikelen. Samen met onze partner dienstverleners of direct sourcing partijen leveren wij dagvers het gehele Bromelia assortiment aan tuincentra, doe-het-zelfzaken, supermarkten en groothandel in heel Europa. Bromelia’s komen overal in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika voor, wel meer dan 3000 soorten. Als partner van Adopteer Regenwoud beschermen we het Regenwoud in Costa Rica en hiermee de tropische roots van Bromelia’s.

DE STADSTUIN

De Stadstuin is een flexibel kantoorconcept, dat werkruimte biedt aan bedrijven en zelfstandige ondernemers. De kernfactoren zijn transparantie, verbinding, duurzaamheid en gastvrijheid. Naast een inspirerende, gedeelde werkomgeving biedt de Stadstuin mogelijkheden voor het houden van events en netwerkborrels én is er een lunchcafé. Om de uitstoot van hun gebouwen nog meer te compenseren, zetten zij zich per december 2017 in voor het behoud van het tropisch regenwoud in Costa Rica. Van ieder verhuurd oppervlak doneren zij 10% aan Adopteer Regenwoud voor de aankoop en bescherming van regenwoud.

Duurzaamheidscertificering

“Behoud van natuur is cruciaal! Elke nieuwe klant van ons draagt bij aan extra behoud van de natuur. Het voelt goed om op deze manier letterlijk iets terug te doen voor de wereld”

GLAMPINGS

Te gekke glamorous camping bestemmingen ontdekken en delen met de wereld. Dat is wat Glampings het liefst doet. Ons team is altijd op zoek naar onvergetelijke overnachtingen, bijzondere locaties en inspirerende hosts. Op Glampings ontdek je het grootste aanbod van glamping accommodaties in Europa. Met meer dan 750+ bijzondere slaapplekken is Glampings het grootste online platform in de Benelux gericht op luxe kamperen. Kies bijvoorbeeld voor een avontuurlijke boomhut midden in de natuur of een luxe lodgetent met met prachtig uitzicht. De combinatie glamping en natuur gaan hand in hand en we zien hierdoor ook steeds meer unieke glamping projecten die de gast laten kennismaken met het echte buitenleven. Van prachtige eco-lodges in de jungle van Costa Rica tot avontuurlijke safaritenten op de Veluwe in Nederland.. Sven Schuurmans, de drijvende kracht achter Glampings: “ik heb altijd een voorliefde gehad voor de prachtige natuur van Costa Rica, dit is mijn kans om een klein steentje bij te dragen bij het behoud van deze unieke natuur. Adopteereenregenwoud.nl is in mijn ogen een hele mooie stichting waarbij ik het grootste vertrouwen heb in de mensen achter de organisatie.”

Hoogendoorn Projectbeplanting

Hoogendoorn Projectbeplanting ontwerpt, levert en onderhoudt interieurbeplanting en groene wanden voor kantoren, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, overheidsinstellingen en hotels. We creëren een moderne, trendy of chique groenbeleving en een gezond binnenklimaat met tropische planten die veelal op duurzame wijze in Costa Rica worden gekweekt. In Nederland worden deze planten opgekweekt op hydrocultuur en komen ze uiteindelijk bij onze klanten terecht. Wij vinden het belangrijk de cirkel rond te maken door regenwoud te adopteren en op deze manier iets terug te geven.

MIIKA

Artevisual Design, dat is waar MIIKA naar streeft voor haar klanten. Creaties en designs die er niet alleen mooi uitzien, maar ook hun uitwerking hebben en aanzetten tot actie/reactie. Of het nu gaat om corporate identity, campaign designs, package designs, animaties, beeldbewerking, MIIKA kan meedenken van draft idee tot het daadwerkelijk uitwerken. Voor Adopteer Regenwoud heeft MIIKA het nieuwe 3D blok-concept ontwikkelt en uitgewerkt, naast een nieuw logo en huisstijl-uitingen. Omdat het regenwoud in Costa Rica een prachtig stukje aarde is wat behouden moet worden motiveert dit MIIKA om voor Adopteer Regenwoud creatief werk te doen.

Plantenbox

Plantenbox is een initiatief van Joost en Freek Jansen de trotse eigenaren van Plantanious.
De natuur in Costa Rica, educatie en lokale betrokkenheid spreekt ons enorm aan in Adopteer Regenwoud. Ook wij werken samen met de natuur.

De Plantenbox is een echt groen cadeau voor consumenten en bedrijven.
Er zijn verschillende thema’s beschikbaar, voor iedere gelegenheid is er wel een idee.

De Plantenbox is groen, verrassend en custommade te bestellen.
Een deel van onze planten worden ook gekweekt in Costa Rica.
Van iedere verkochte Plantenbox  doneren wij een bedrag waarmee het tropisch regenwoud kan worden beschermd.
Omgerekend is dit een stukje regenwoud ter grootte van de 30 cm2 gelijk aan oppervlakte van de bovenkant van de box!
Zo kunnen ook wij bijdragen om de jaguar te verwelkomen in een veilig leefgebied!

Ten Brinke Interieurbeplanting

Ten Brinke Interieurbeplanting levert en onderhoudt interieurbeplanting bij bedrijven door heel Nederland. Met het optimaliseren van het leefklimaat in gebouwen, waardoor mensen zich prettiger voelen en beter functioneren als groene missie. Welke dienst zij ook leveren, kwaliteit en duurzaamheid is hét handelsmerk. Altijd meedenkend met het vraagstuk van de klant, waarbij niks onmogelijk is. Daarnaast is het bedrijf innovatief op het gebied van productontwikkeling en MVO. Ten Brinke Interieurbeplanting staat bekend om haar creativiteit en moderne insteek van projectbeplanting zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Inspelend op de nieuwste groen trends. Waarom investeren in kantoorbeplanting? Uit onderzoeken van o.a. NASA, Universiteit Wageningen en CBRA blijkt dat planten op kantoor de lucht zuiveren en concentraties CO2 verminderen. Hierdoor ontstaat een frisse en gezonde werkomgeving. Ook heeft uitzicht op groen een stress-reducerende werking en verbetert groen het concentratievermogen.

Wijs fysiotherapie en Gym

Wij zijn Wijs, een fysiopraktijk en sportschool gelegen in Amsterdam West. Ons doel is: mensen een beter bewustzijn geven over hun lichaam. Zodat zij vervolgens verantwoorde keuzes kunnen maken voor zowel lichaam als geest. Onze manier: het aanbieden van persoonlijke behandelingen, 1 op 1 training, small group training en het verzorgen van voedingsadvies.

Onze maatschappelijke impact staat centraal in het werk wat we doen. Daarom vinden we het belangrijk dat niet enkel onze cliënten hier profijt van hebben. Adopteerregenwoud is de perfecte match. Van iedere behandeling doneren wij een vast bedrag aan het regenwoud. Met groen als hoofdkleur, en onze trainingsruimte en behandelkamers die vol planten staan kan het niet mis gaan.

WouWouW

Wouwouw Online Marketing brengt uw team weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing met op maat gemaakte incompany trainingen en ondersteuning. Website optimalisatie, contentbeheer, Google Analytics en social media passeren de revue. Voor Adopteer Regenwoud verzorgen we met liefde de Google Ads Grants campagne om bij zoveel mogelijk potentiële donateurs in beeld te komen.

CUBE Homes

ontwerpt en bouwt hoogwaardige woningen volledig van hout. Waarbij duurzaamheid voorop staat zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Om het hout dat wij gebruiken voor het bouwen van onze woningen te compenseren zijn wij opzoek gegaan naar mogelijkheden iets terug te doen. Via adopteerregenwoud.nl hebben we hier een perfecte partner gevonden. Voor elke woning die wij bouwen adopteren we een stukje regenwoud.

DEWIT® GEREEDSCHAPPENFABRIEK

DeWit® is een familiebedrijf dat sedert 5 generaties gesmeed gereedschap produceert. Tegenwoordig een modern metaalbewerkingsbedrijf, in 1898 door Willem de Wit begonnen als dorpssmid in het Groningse dorp Kornhorn.

ENGEL WINKELCAFÉ

Engel Winkelcafé is een sfeervol café en winkel in één, gelegen in hartje Zwolle. Hier vind je unieke producten, allen met een goede achtergrond. Fairtrade, gerecycled of handgemaakt door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het café geniet je van (h)eerlijke ontbijt- en of lunchgerechten, bestaande uit veelal biologische en lokale producten uit het seizoen. Alles met aandacht voor mens, dier en milieu. Een logische vervolgstap is het steunen van Adopteer Regenwoud met een deel van de winkelomzet.

GREEN CALLS

GreenCalls heeft zich als doel gesteld consumenten en  scholen bewust te maken van de veranderende economie, die een bewuste life-style vraagt en dito mindset. Daarnaast houden ze zich bezig met onderzoek naar de mogelijkheden van en met industriële hennep. Via hun webshop verkopen ze diverse duurzame producten. GreenCalls heeft Adopteer Regenwoud toegezegd minstens 48 m2 regenwoud per jaar de adopteren, via donaties van klanten en daarnaast € 0,50 per transactie.

JONK INVESTMENTS

Onze nieuwe partner Jonk Investments en verantwoord ondernemen zijn niet los van elkaar te denken. Naast het hanteren van een duurzame werkwijze in de gehele bedrijfsvoering steunt dit bedrijf al enige tijd diverse goede doelen in Nederland. Jonk Investments wil echter ook graag over de grens in de kwetsbare gebieden op aarde steun bieden. Door het partnerschap met Adopteer Regenwoud wordt nu ook bijgedragen aan behoud van het prachtige regenwoud in Costa Rica.

NATURE IN STOCK

“Nature in Stock is een fotobureau voor natuurfotografie. We vertegenwoordigen het werk van rond de 250 binnen- en buitenlandse fotografen. Natuurbehoud staat hoog in ons vaandel en we zien het als onze verantwoordelijkheid om stichtingen en organisaties die zich hiermee bezighouden zoveel mogelijk te steunen in hun missie. Dit doen wij onder meer door het geven van kortingen en door middel van sponsoring. Nature in Stock steunt Adopteer Regenwoud door 10% van opbrengsten uit printverkopen te doneren aan de stichting.”

STICHTING CROSS NATURE

Stichting Cross Nature zet zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten en hun leefgebieden. In het bijzonder de minder bekende bedreigde diersoorten en bedreigde soorten die weinig aandacht krijgen. Elk dier is prachtig gemaakt naar zijn aard en heeft zijn eigen functie in een ecosysteem. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat elke soort de moeite waard is om te beschermen. Cross Nature beschermt bedreigde diersoorten door: Onderzoek te doen naar minder bekende bedreigde diersoorten | De aandacht te vestigen op de minder bekende bedreigde soorten | Leefgebieden te beschermen en te herstellen | Samen te werken met andere natuurbeschermers | Wij zijn verheugd over de samenwerking met Adopteer Regenwoud en gedreven om de minder bekende bedreigde diersoorten in het tropisch regenwoud van Costa Rica te beschermen. Door het regenwoud te beschermen dragen wij bij aan het behoud van vele diersoorten.

The footprint challenge

We weten allemaal dat er maar één Aarde is, maar we leven in Nederland alsof we er drie hebben. In sommige delen van de wereld leven we zelfs alsof we vijf Aardes hebben! Onze ecologische voetafdruk is momenteel zo groot dat de Aarde het niet bij kan houden… Om deze eco crisis aan te pakken, hebben we er een challenge van gemaakt waarin iedereen actie kan nemen voor een groene en duurzame toekomst. De Footprint Challenge betrekt medewerkers bij de duurzame ambities van jouw organisatie. In onze Footprint Workshop maken medewerkers via de Footprint Quiz kennis met de voetafdruk, en met het Footprint Spel wordt op speelse wijze de voetafdruk gemeten. Daarnaast met onze Footprint-Friendly Lifestyle Gids nemen we je mee in de wereld van de voetafdruk en inspireren we je om je voetafdruk te vergroenen.

Wildlands

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. In WILDLANDS hebben we hart voor dieren en natuur. Duurzaamheid zit in onze genen en de natuur zelf is onze inspiratiebron. Zo hebben wij onder andere Costa Rica bezocht voor inspiratie voor Rimbula, de grootste tropische kas van Europa. In Rimbula laten wij onze gasten in Nederland kennis maken met het tropisch regenwoud en haar bewoners. Wij vinden heel belangrijk dat onze avontuurlijke, onvergetelijk, verrijkende wilde wereld wordt behouden! Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Adopteer Regenwoud om het tropisch regenwoud in Costa Rica te behouden.