Adopteer_Regenwoud_Banner

Regenwoud van de Kinderen

De volgende generaties moeten ook van het regenwoud kunnen genieten.
Bescherming begint bij bewustwording, daarom bieden we leerzame
en leuke workshops voor basisscholen.

Wat is “Het regenwoud van de kinderen” precies?

Een project dat Nederlandse kinderen de kans geeft om iets te doen voor behoud van het regenwoud.

Wij komen graag op uw school workshops geven in ruil voor een sponsoractiviteit. Zo kunnen alle kinderen direct bijdragen aan de bescherming van hun eigen regenwoud.

Image-description

Leren over het regenwoud is stap één

Onze stichting werkt elke dag aan een groenere toekomst. Daar hebben we komende generaties bij nodig.

We komen op scholen om gratis informatieve workshops over het regenwoud te verzorgen, in ruil voor een door de school opgezette sponsoractiviteit. Zo leren de kinderen ontzettend veel over het regenwoud en kunnen ze direct bijdragen aan de bescherming ervan.

Meer over de workshop
Image-description

Meer over ons

Het Regenwoud van de Kinderen is een initiatief van Adopteer Regenwoud

Wij zijn een ambitieuze stichting die zich inzet voor het regenwoud. Wij werken op 100% vrijwillige basis, waardoor we voor iedere €2,50 één vierkante meter regenwoud kunnen kopen en actief beschermen. 

Momenteel beschermen we een gebied ter grootte van 205 voetbalvelden. Ons doel is nog veel ambitieuzer: we gaan voor 3125 voetbalvelden, een gebied groot genoeg voor de jaguar, tapir en apen.

Image-description

Waar ligt het “Regenwoud van de kinderen”?

De vele vierkante meters die door de Nederlandse kinderen zijn beschermd, zijn een onderdeel van het Work with Nature reservaat in Costa Rica, Midden-Amerika. 

Doordat het onderdeel is van het reservaat kunnen we de bescherming ook garanderen. Het ecosysteem dat hier te vinden is, laagland regenwoud, wordt wereldwijd ernstig bedreigd. We werken samen met de lokale bevolking om het gebied te beschermen en doen ter plekke onderzoek.

Over de workshop

Onze vrijwilligers komen gratis langs op scholen om in de klas een workshop te geven over het regenwoud.

Begeleid door videofragmenten, raadsels, verhalen en een speelse opdracht maken we er een interactieve 45 minuten van. We leren de kinderen op een leuke manier het regenwoud kennen dat zij zelf beschermen. Bekijk de video voor een impressie van de workshop, en neem contact op voor jullie eigen workshop.

Interesse in één van onze workshops?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan of schrijf uw basisschool in voor een workshop van het Regenwoud van de Kinderen in het contactformulier hieronder.

  • Wij gaan zorgvuldig om je persoonsgegevens. Zie onze Privacy Verklaring