Reis compenseren: maak je reis CO2-neutraal!
CO2

Reis compenseren: maak je reis CO2-neutraal!

Ga jij binnenkort op reis? Maar wil je je niet schuldig voelen aan de hoeveelheid CO2-uitstoot die jij veroorzaakt door het vliegtuig te pakken naar die verre zonnige vakantiebestemming of je dagelijkse ritje met de auto naar kantoor? Compenseer dan je CO2-uitstoot en adopteer een stukje tropisch regenwoud!

Door een stukje regenwoud te adopteren, bescherm je niet alleen het tropisch oerwoud in Costa Rica, maar compenseer je ook jouw CO2-uitstoot. De tropische bossen worden ook wel de longen van de aarde genoemd. Zo neemt het regenwoud het broeikasgas CO2 op en geven ze zuurstof terug.

Bescherming van het tropisch regenwoud is van levensbelang voor ons klimaat. Door ontbossing verdwijnen er niet alleen unieke en bijzondere planten- en diersoorten, maar ook warmt de aarde sneller op. Door het kappen van bomen en het afbranden van het oerwoud komt er nog meer CO2 in de lucht, waardoor het broeikaseffect toeneemt. 

Wat is reiscompensatie?reis compenseren

Bij reiscompensatie zorg je ervoor dat de de CO2 die jij uitstoot tijdens het reizen uit de lucht wordt gehaald (bijvoorbeeld door bomen te planten) of ergens anders minder wordt uitgestoten (door bijvoorbeeld een kolencentrale en er een windmolenpark voor in de plaats te zetten).

Ga jij bijvoorbeeld op vliegvakantie naar Bali? Dan vlieg je vanaf Amsterdam 24.314 kilometer over land en zee, dat kost 400.000 liter kerosine. Omgerekend stoot je per persoon tijdens een retourvlucht 4,8 ton CO2 uit. Om deze vliegreis te compenseren moet je 240 bomen planten of 162 m2 regenwoud adopteren per persoon! 

Bij sommige vliegmaatschappijen en reisorganisaties kun je meteen aangeven dat je CO2-uitstoot wilt compenseren. De vliegtuigmaatschappij of reisorganisatie maakt dit over aan een bedrijf dat voor klimaatcompensatie zorgt. Maar verdiep je in het project en let erop of de CO2-reductie permanent is. 

 Bereken hoeveel CO2 jij kunt compenseren

Met onze eigen compensatie rekenmachine bereken je snel en eenvoudig hoeveel CO2 je kunt compenseren om jouw vervoer CO2 neutraal te maken. Op basis van jouw reisgedrag, rekent de CO2 Calculator uit wat het kost om je CO2-uitstoot te compenseren met het adopteren van regenwoud. 

Door vierkante meters te adopteren, kan Adopteer Regenwoud jarenlange bescherming garanderen voor het regenwoud in Costa Rica. Wanneer regenwoud wordt geadopteerd, brengen we het direct onder in de boswet van Costa Rica. Kappen of uitdunnen wordt hierdoor strafbaar. 

Besluit je via ons je CO2 te compenseren, dan ontvang je een digitaal certificaat waarop staat hoeveel vierkante meters je adopteert en beschermt en hoeveel CO2 je daarmee compenseert. 

Wat kun je nog meer doen voor CO2-compensatie?

reis compenserenWil je naast reiscompensatie nog meer doen om klimaatverandering tegen te gaan? Probeer dan naast minder met de auto of het vliegtuig te reizen zelf ook je CO2-uitstoot te minderen. Je keuzes voor een energiezuinig huis, bewust eten en duurzaam vervoer maken veel verschil. 

Veel van ons energieverbruik vindt plaats in huis of bij vervoer. Daar heb je direct invloed op: je kunt bijvoorbeeld voor zuinige apparaten kiezen en pak vaker de fiets of de trein in plaats van de auto. Kies daarnaast voor groene stroom van zonnepanelen of wind. Deze duurzame energie is beter voor het milieu en veroorzaakt geen CO2-uitstoot. 

Eet vaker vegetarisch. Bij de productie van vlees komen veel broeikasgassen vrij. Door minder vlees te eten help je het klimaat. Koop ook meer lokale producten en meer producten die milieuvriendelijker zijn, vervang je shampoofles bijvoorbeeld door een shampoobar.  

Klimaatcompensatie hoeft niet in Nederland te gebeuren. Broeikasgassen verspreiden zich over de hele aarde. Als jij CO2 veroorzaakt in Amsterdam, dan kun je dat laten compenseren via een zonnepark in de Achterhoek, maar ook bijvoorbeeld door bomen te laten planten in India.

Wil jij ook een stukje regenwoud adopteren om je reisgedrag CO2 neutraal te maken? Adopteer dan direct en bescherm een uniek stukje flora en fauna wat voor levensbelang is voor onze planeet! 

CO2 opslag bomen – Hoe werkt het?

We weten allemaal wel hoe belangrijk bomen en planten zijn voor het produceren van zuurstof en het opnemen van CO2. Zéker de laatste tijd is er veel nieuws over de klimaatcrisis, opwarming van de aarde, zeespiegelstijging, CO2-compensatie en het belang van behoud van bomen, planten en bossen. In deze blog wat achtergrond informatie over hoe bomen nu onze CO2 uitstoot opslaan. (meer…)

CO2

Costa Ricaans Regenwoud: de compensatie voor C02 uitstoot

Help mee het regenwoud in Costa Rica te beschermen en compenseer jouw CO2-uitstoot!

Het regenwoud, de longen van onze aarde. Dit tropisch gebied heeft een zeer belangrijke rol in de strijd tegen het broeikaseffect. Door de uitstoot van CO2 wordt de aarde opgewarmd als een broeikaseffect. Het regenwoud is onze beschermer, door CO2 op te nemen en O2 (zuurstof) terug te geven. Door menselijke activiteiten zoals het verbranden van fossiele brandstoffen is de balans van het broeikaseffect verstoord. Dit resulteert erin dat de aarde opwarmt, met vervelende gevolgen voor al het leven op aarde… Maar daar kun jij wat aan doen! (meer…)

CO2

Duurzaam reizen, hoe werkt dat?

Vakantie vieren: we love it! Maar heb jij wel eens stilgestaan wat voor impact jouw vakantie heeft op het milieu? Een verre reis naar een tropisch oord, met het hele gezin naar de camping in Frankrijk of toch gezellig naar Center Parcs in eigen land? Hoe duurzaam is dat eigenlijk? En hoe maak jij je reis toch duurzaam? Is duurzaam reizen wel mogelijk? Gelukkig kun je jouw ecologische footprint op een aantal manieren minimaliseren. Wij geven je een aantal tips hoe jij je reis toch duurzamer kunt maken. (meer…)

CO2

CO2-compensatie: hoe werkt dat?

Wil jij je CO2 compenseren? Maar heb je geen idee hoe CO2-compensatie werkt? In dit artikel vertellen we je alle in en outs over CO2-compensatie. Zodat jij jouw CO2-uitstoot kan verminderen en op een goede manier kan compenseren.  (meer…)