Costa Ricaans Regenwoud: de compensatie voor C0<sub>2</sub> uitstoot
CO2

Costa Ricaans Regenwoud: de compensatie voor C02 uitstoot

Help mee het regenwoud in Costa Rica te beschermen en compenseer jouw CO2-uitstoot!

Het regenwoud, de longen van onze aarde. Dit tropisch gebied heeft een zeer belangrijke rol in de strijd tegen het broeikaseffect. Door de uitstoot van CO2 wordt de aarde opgewarmd als een broeikaseffect. Het regenwoud is onze beschermer, door CO2 op te nemen en O2 (zuurstof) terug te geven. Door menselijke activiteiten zoals het verbranden van fossiele brandstoffen is de balans van het broeikaseffect verstoord. Dit resulteert erin dat de aarde opwarmt, met vervelende gevolgen voor al het leven op aarde… Maar daar kun jij wat aan doen!

Bereken jouw CO2-uitstoot en compenseer direct!

 

Omslagpunt voor het regenwoud is in zicht door ontbossing
Het is cruciaal om ons prachtige stukje wereld te beschermen. Nu zijn zij onze beschermer van de wereld, maar door ontbossing kan dit de andere kant op draaien. Uitbreiding van landbouwgrond betekent namelijk dat biodiversiteit verloren gaat: er blijft minder ruimte over voor wilde dieren en het aantal soorten planten. Ons natuurlijke systeem wordt verstoort.

CO2-compensatie in regenwoud wereld
Weet jij waar jouw producten vandaan komen? Veel producten zoals koffie en cacao komen uit ons (voormalig)  tropische gebied. Het gebied heeft plaatsgemaakt voor landbouwgrond. De oplossing ligt eigenlijk helemaal niet zo ver van ons af: het behouden en onderhouden van het tropische regenwoud. Met volledige toewijding beschermen wij zowel dit regenwoud als de biodiversiteit.  Bekijk onze aanpak.

Hoe compenseer jij jouw CO2-uitstoot?
Adopteer Regenwoud weet hoeveel kilogram CO2 het regenwoud gemiddeld per vierkante meter vasthoudt. We kijken op basis van jouw reis- en rijgedrag hoeveel m2 regenwoud je zou moeten adopteren om jouw uitstoot te compenseren. Weet je dat je met het compenseren van jouw CO2-uitstoot letterlijk een stukje regen ‘’goud’’ in handen hebt? De euro’s gaan direct naar het aankopen van vierkante meters regenwoud (het goud dus).

Voorbeeld CO2 berekening
Een simpel rekensommetje: je woont in Nederland en ieder jaar rijd je met je benzine auto naar Zuid-Frankrijk om vakantie te vieren. Jouw auto rijdt gemiddeld 1 op 15. Voor een retourrit van 2400 km betaal je maar €3,73 per maand waarvoor Adopteer Regenwoud 18 m2 aan Costa Ricaans regenwoud kan beschermen! Dat wil jij toch ook? Als bedankje krijg je van ons een mooi digitaal certificaat.

Bereken jouw CO2-uitstoot en compenseer direct!

 

Meer lezen over natuurbehoud en Costa Rica? Klik dan hier

 

CO2

CO2-compensatie: hoe werkt dat?

Wil jij je CO2 compenseren? Maar heb je geen idee hoe CO2-compensatie werkt? In dit artikel vertellen we je alle in en outs over CO2-compensatie. Zodat jij jouw CO2-uitstoot kan verminderen en op een goede manier kan compenseren.  (meer…)

CO2

Duurzaam reizen, hoe werkt dat?

Vakantie vieren: we love it! Maar heb jij wel eens stilgestaan wat voor impact jouw vakantie heeft op het milieu? Een verre reis naar een tropisch oord, met het hele gezin naar de camping in Frankrijk of toch gezellig naar Center Parcs in eigen land? Hoe duurzaam is dat eigenlijk? En hoe maak jij je reis toch duurzaam? Is duurzaam reizen wel mogelijk? Gelukkig kun je jouw ecologische footprint op een aantal manieren minimaliseren. Wij geven je een aantal tips hoe jij je reis toch duurzamer kunt maken. (meer…)

CO2 opslag bomen – Hoe werkt het?

We weten allemaal wel hoe belangrijk bomen en planten zijn voor het produceren van zuurstof en het opnemen van CO2. Zéker de laatste tijd is er veel nieuws over de klimaatcrisis, opwarming van de aarde, zeespiegelstijging, CO2-compensatie en het belang van behoud van bomen, planten en bossen. In deze blog wat achtergrond informatie over hoe bomen nu onze CO2 uitstoot opslaan. (meer…)