Zomerfeest vol positiviteit –  Adopteer Regenwoud viert 12 jaar succes

Zomerfeest vol positiviteit – Adopteer Regenwoud viert 12 jaar succes

Adopteer Regenwoud bestaat 12 jaar. Een goede reden om stil te staan bij alle mijlpalen tijdens het zomerfeest dat we op woensdag 30 augustus 2023 vierden met toegewijde vrijwilligers en belanghebbenden. De bijeenkomst vond plaats in de prachtige ambiance van Landhuis in de Stad in Utrecht, waar we de gelegenheid grepen om terug te blikken op onze mijlpalen, recente prestaties te delen en onze nieuwste samenwerking te presenteren. “Wat een prachtige avond, de ruimte staat bol van positieve energie!”, aldus een van de aanwezigen. Een impressie van een grandioze avond.

Successen in de spotlight

Tijdens het zomerfeest kwamen donateurs, ambassadeurs, partners, oud-stagiaires en vrijwilligers samen voor een inspirerende avond. Met heel veel plezier en enthousiasme presenteerden voorzitter Martin Havik en oprichter Matthijs Bol het laatste nieuws uit het regenwoud in Costa Rica. Er zijn recent veel successen behaald met unieke en bedreigde diersoorten in het reservaat. Op verschillende trapcams zien we steeds vaker nieuwe bewoners van het regenwoud voorbij komen. Hierover zullen we de komende periode ook berichten delen op onze social media kanalen. Ook de samenwerking met de lokale bevolking en het herbebossingsproject met maar liefst 27.800 aangeplante bomen kwamen uitgebreid aan bod. 

Nieuw baanbrekend project

Tijdens deze bijzondere avond hebben we onze nieuwe samenwerking met de Universiteit Utrecht aangekondigd. Samen zullen we een grootschalig wetenschappelijk onderzoek initiëren met als doel de ontwikkeling van regenwoud analyseren en begrijpen bij verschillende historische landgebruiken. Directeur en Ecoloog Edwin Pos van de Botanische tuinen Utrecht kwam hier wat meer over vertellen. Deze langdurige verbintenis zal ons in staat stellen het regenwoud de komende jaren nog diepgaander te verkennen en de flora ervan nauwkeurig in kaart te brengen. Want hoe beter we het regenwoud begrijpen, hoe beter we het kunnen beschermen en waar nodig herstellen.

Toekomstige ambities

Een concreet doel voor aankomend jaar is de aankoop van 50 hectare grond aangrenzend aan het huidige reservaat. Deze aankoop zal een cruciale verbinding vormen tussen het reservaat van Stichting Adopteer Regenwoud en het aangrenzende Nationaal Park Barbilla. Deze uitbreiding zal de biodiversiteit in ons reservaat aanzienlijk verrijken, en vormt een belangrijke corridor voor inheemse planten en dieren van Costa Rica.

Bedankt

Wij willen namens Stichting Adopteer Regenwoud iedereen bedanken voor deze geweldige avond. Maar ook iedereen die er deze avond niet bij kon zijn maar toch betrokken is. Want iedereen speelt op zijn of haar eigen manier een belangrijke rol in het succes van deze mooie stichting.

Bekijk de foto’s

Er zijn prachtige foto’s van het zomerfeest gemaakt door Studio Grøn, hieronder te bekijken.

Heb jij nog geen stukje regenwoud geadopteerd? Klik dan hier en bemachtig jouw eigen stukje regenwoud!


Heb jij nog geen stukje regenwoud geadopteerd? Klik dan hier en bemachtig jouw eigen stukje regenwoud!

Cadeau ideeën en tips hiervoor op een rij

Een goed cadeau geven voor bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardag is niet zo simpel als het lijkt. Wat zijn goede cadeau ideeën?  Waar maak je iemand echt blij mee? Geven anderen niet hetzelfde cadeau? Om je te helpen aan een goed cadeau geven wij je in dit blog cadeau ideeën en tips voor het perfecte cadeau. Je wil natuurlijk niet hebben dat jouw cadeau, waar je zo hard je best voor hebt gedaan, niet in de goede smaak valt. Vervelend voor jou en voor de persoon die je graag blij wil maken. (meer…)

Een goed doel steunen doe je zo!

Een goed doel steunen. Hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn namelijk zoveel goede doelen dat het moeilijk kiezen is. Aan welke schenk je geld? Welk goed doel is betrouwbaar? En waar begin je eigenlijk met het steunen van een goed doel? De keuze is reuze in het oerwoud van de goede doelen. Wil jij een goed doel gaan steunen, dan is het belangrijk dat het goede doel bij jou past. Kies een organisatie die dingen doet waar jij veel waarde aan hecht.  Zo wordt het doneren aan een goed doel een stuk makkelijker voor je. Met de onderstaande tips weet je zeker dat jij straks op een bewuste manier een goed doel steunt.  (meer…)

De toekan, spectaculaire vogel uit het regenwoud.

Costa Rica staat bekend om zijn tropische regenwouden, de nevelwouden, de biodiversiteit en ook om de enorme hoeveelheid vogels die daar leven, meer dan 900 verschillende soorten. Veel mensen beschouwen de toekan als de mooiste vogel ter wereld. De toekan is zowel een verpletterend mooie vogel als een grappig dier waar niemand de ogen vanaf kan houden. De toekan wordt daarom ook regelmatig als een karakter in animatiefilms gebruikt. (meer…)