Cadeau ideeën en tips hiervoor op een rij

Cadeau ideeën en tips hiervoor op een rij

Een goed cadeau geven voor bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardag is niet zo simpel als het lijkt. Wat zijn goede cadeau ideeën?  Waar maak je iemand echt blij mee? Geven anderen niet hetzelfde cadeau? Om je te helpen aan een goed cadeau geven wij je in dit blog cadeau ideeën en tips voor het perfecte cadeau. Je wil natuurlijk niet hebben dat jouw cadeau, waar je zo hard je best voor hebt gedaan, niet in de goede smaak valt. Vervelend voor jou en voor de persoon die je graag blij wil maken.

Een leuk cadeau voor iedereen

Ieder mens verschilt, gelukkig maar. Waar de één heel blij wordt van een rituals pakket, geeft een ander er niks om. Toch zijn er cadeaus waarmee je niet snel de plank misslaat. Wat goed is om mee te beginnen is: waar maak je jezelf nou heel blij mee? Als jij van bepaalde cadeau ideeën erg warm loopt is de kans groot dat een ander dat ook is. Uiteraard is dit geen waterdichte regel. Jouw cadeau idee hangt ook erg af aan wie je het geeft. Maar bloemen, cadeaukaarten voor bijvoorbeeld een bepaalde winkel of tegoedbon voor een restaurant doen het altijd goed. Je cadeau springt er misschien niet uit ten opzichte van vele andere cadeaus maar dit betekent niet dat mensen er niet blij mee zijn. Een avondje uit eten, wie wordt daar niet blij van?

Leuke cadeau ideeën voor elke gelegenheid

Cadeau ideeën - een stukje regenwoud cadeau geven - cadeau voor elke gelegenheid

Er zijn natuurlijk veel cadeau ideeën die je leiden naar het perfecte cadeau. Eén daarvan is de gelegenheid. Het soort cadeau dat je je vrienden, familie of kennissen geeft hangt af het feest. Op een verjaardag geef je een andere cadeau’s dan bijvoorbeeld een housewarmingparty. Bij een housewarmingparty is het een leuk idee om iets te geven voor het nieuwe huis. Een tegoedbon voor een woonwinkel of een kookboek met heerlijke gerechten. Bij een bruiloft is het leuk om een bijvoorbeeld een roos te geven die nooit vergaat, net als de liefde van het bruidspaar. Of een set luxe champagneglazen. Er zijn genoeg cadeau ideeën te verzinnen, waarmee je de ander het ultieme cadeau schenkt.

Aan wie geef ik het cadeau?

Wat goed is om in je achterhoofd te houden is: aan wie geef ik het? Zijn je ouders bijvoorbeeld 25 jaar getrouwd mag je best uitpakken met het cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg in de Belgische Ardennen waar ze betoverd worden door schitterende natuur, of een oogverblindend schilderij dat hun woonkamer zal verrijken. Als je een cadeau als bedankje wil geven hou je het wat kleiner. Stel iemand heeft jou geholpen met het verwisselen van je autoband, dan is een bosje bloemen en/of een doosje merci goed genoeg. Wat meespeelt in de grootte van jouw cadeau is aan wie je het geeft en wat de intenties zijn van het cadeau. 

Cadeau ideeën - Regenwoud cadeau geven - leuk cadeau voor iedereen

Cadeautjes: wat voor soorten zijn er?

Cadeau ideeën bedenken is niet makkelijk. Wat wel een handig trucje is om ervoor te zorgen dat jij het perfecte cadeau schenkt is het onderscheid maken tussen cadeaus. Zo zijn er tijdloze cadeaus, duurzame cadeaus of activiteiten. Als je een cadeau wil schenken waar iemand op de lange termijn blij mee is kun je bijvoorbeeld sieraden schenken. Geeft de persoon die jij wil verrassen om het klimaat dan is een duurzaam cadeau een goed idee. Denk aan bijvoorbeeld een Dopper of eco verwenbox. Of geef een donatie cadeau van een goed doel dat zich inzet voor natuur en klimaat. Is de persoon die jij wil verwennen een echte durfal? Kijk dan eens naar een helikoptervlucht of een ballonvaart. Cadeau ideeën voor het hele gezin? Misschien is een dagje Giethoorn of pretpark geven wel heel leuk om te geven.

Cadeau ideeën: bedenk het maar!

Hopelijk heb je nu een beetje een idee naar aanleiding van de bovenstaande tips. Als je een richting hebt gevonden is het nu echt tijd om een cadeau uit te zoeken. Hierbij is het belangrijk dat je de gelegenheid in je gedachte houdt, wie je met het cadeau wil blij maken en wat voor soort cadeau je schenkt. Een cadeau is zoveel meer dan alleen een bosje bloemen of lekkere bonbons. Kom je er ondanks alle tips toch niet uit? Omdat bijvoorbeeld iemand eigenlijk alles al heeft, denk dan eens echt outside the box. Geef bijvoorbeeld een persoonlijk straatnaambord of een stukje Costa Ricaans regenwoud cadeau. Dan ben je zeker origineel. Cadeau ideeën zijn er genoeg!

Cadeaus voor kleinschalige goede doelen

Cadeautjes geven is natuurlijk om iemand blij te maken. Alleen hoef je een cadeau niet per se aan je familie, vrienden, kennis zelf te geven. Als degene die jij wil verrassen geeft om onderzoek naar bijvoorbeeld gezondheid doneer dan bij het Diabetes Fonds of het KWF.  Of is diegene bang om straks in december met 20 graden over het strand te lopen door de klimaatverandering, dan kun je bijvoorbeeld geld doneren aan goede doelen zoals Milieudefensie of Adopteer Regenwoud. Zo maak je niet alleen degene blij die je wil verrassen maar ook draag je een steentje bij aan het klimaat. 

Het belang van het geven van een donatie cadeau 

Voor kleinschalige goede doelen is doneren ontzettend belangrijk. Kleinere goede doelen bestaan vaak uit een team van vrijwilligers die van de wereld een betere plek willen maken. Dit kan alleen door middel van donaties. Naast het helpen van goede doelen geeft het jou en de persoon die je wil verrassen een goed en voldaan gevoel. De volgende keer dat jij je tv aanzet en al die narigheid op het nieuws ziet en denkt: ik heb toch mooi bijgedragen om de wereld een stukje mooier te maken door een goed doel cadeau te geven.

Een stukje regenwoud cadeau geven? Regel het hier!

Een goed doel steunen doe je zo!

Een goed doel steunen. Hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn namelijk zoveel goede doelen dat het moeilijk kiezen is. Aan welke schenk je geld? Welk goed doel is betrouwbaar? En waar begin je eigenlijk met het steunen van een goed doel? De keuze is reuze in het oerwoud van de goede doelen. Wil jij een goed doel gaan steunen, dan is het belangrijk dat het goede doel bij jou past. Kies een organisatie die dingen doet waar jij veel waarde aan hecht.  Zo wordt het doneren aan een goed doel een stuk makkelijker voor je. Met de onderstaande tips weet je zeker dat jij straks op een bewuste manier een goed doel steunt.  (meer…)

Zomerfeest vol positiviteit – Adopteer Regenwoud viert 12 jaar succes

Adopteer Regenwoud bestaat 12 jaar. Een goede reden om stil te staan bij alle mijlpalen tijdens het zomerfeest dat we op woensdag 30 augustus 2023 vierden met toegewijde vrijwilligers en belanghebbenden. De bijeenkomst vond plaats in de prachtige ambiance van Landhuis in de Stad in Utrecht, waar we de gelegenheid grepen om terug te blikken op onze mijlpalen, recente prestaties te delen en onze nieuwste samenwerking te presenteren. “Wat een prachtige avond, de ruimte staat bol van positieve energie!”, aldus een van de aanwezigen. Een impressie van een grandioze avond. (meer…)

De toekan, spectaculaire vogel uit het regenwoud.

Costa Rica staat bekend om zijn tropische regenwouden, de nevelwouden, de biodiversiteit en ook om de enorme hoeveelheid vogels die daar leven, meer dan 900 verschillende soorten. Veel mensen beschouwen de toekan als de mooiste vogel ter wereld. De toekan is zowel een verpletterend mooie vogel als een grappig dier waar niemand de ogen vanaf kan houden. De toekan wordt daarom ook regelmatig als een karakter in animatiefilms gebruikt. (meer…)