Een goed doel steunen doe je zo!

Een goed doel steunen doe je zo!

Een goed doel steunen. Hoe doe je dat eigenlijk? Er zijn namelijk zoveel goede doelen dat het moeilijk kiezen is. Aan welke schenk je geld? Welk goed doel is betrouwbaar? En waar begin je eigenlijk met het steunen van een goed doel? De keuze is reuze in het oerwoud van de goede doelen. Wil jij een goed doel gaan steunen, dan is het belangrijk dat het goede doel bij jou past. Kies een organisatie die dingen doet waar jij veel waarde aan hecht.  Zo wordt het doneren aan een goed doel een stuk makkelijker voor je. Met de onderstaande tips weet je zeker dat jij straks op een bewuste manier een goed doel steunt. 

Redenen om een goed doel te steunen

Doneren aan een goed doel, er zijn verschillende redenen om letterlijk en/ of figuurlijk de handjes uit de mouwen te steken. Zo kan het zijn dat je geeft om het klimaat en niet straks met je enkels onder water wil staan. Of wil bijdragen aan een metersdiepe waterput waar straks honderden mensen van kunnen drinken. Jij kan echt het verschil maken! Het geeft je een voldaan gevoel. Wanneer je s’ avonds neerploft op de bank na een lange dag werken en met een diepe zucht denkt: ik heb wat gedaan voor onze aardbol of maatschappij. 

Voor bedrijven heeft een goed doel steunen voordelen. In de Belasting- en Geefwet staat namelijk dat een goed doel steunen fiscaal aftrekbaar is. Zolang het goede doel een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) is. 

Doneren aan een goed doel: wie kunnen dat?

Een goed doel steunen kan uiteraard als particulier. Maar doneren is niet alleen voor particulieren. Ook voor bedrijven is het mogelijk om te doneren. Veel goede doelen hebben zakelijk partnerschap programma. Hiermee kun je als bedrijf bijvoorbeeld bijdragen aan het onderzoek tegen kanker of de CO2-afdruk compenseren.
Verder kun je ook goed doel steunen als cadeau. Dan geef je een goede vriend of familie die geeft om bijvoorbeeld kunst & cultuur of natuur & klimaat een donatie cadeau.

 

Geld doneren aan goede doelen wereldwijd of lokaal - Adopteer Regenwoud

 

Welk goed doel kan ik steunen?

Gelukkig zijn er tal van goede doelen waaraan jij kunt doneren. Belangrijk is om goed te kiezen. Wat vind jij belangrijk, waaraan hecht je waarde, wie of wat kan jouw hulp goed gebruiken? Aan keuze geen gebrek. De goede doelen lopen uiteen van: natuur & milieu, bijvoorbeeld Adopteer Regenwoud, gezondheid denk aan KiKa, religie, natuur & milieu, internationale hulp & mensenrechten zoals UNICEF, kunst & cultuur, welzijn en onderwijs bijvoorbeeld IFES Nederland.

Hoe weet ik of een goed doel betrouwbaar is?

Uiteraard wil je graag weten of het steunen van een goed doel op de juiste plek terecht komt. Een manier om te controleren op betrouwbaarheid is het CBF keurmerk. Het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) controleert of goede doelen voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Geld doneren CBF keurmerk - Adopteer Regenwoud

Doneren: hoe gaat het in zijn werk?

Hoe gaat een goed doel steunen of een steentje bijdragen aan de wereld praktisch gezien in zijn werk? Nou, daarvoor zijn verschillende manieren: een maandelijkse, jaarlijkse of eenmalige donatie aan bijvoorbeeld Adopteer Regenwoud. Buiten doneren in de vorm van geld is er de mogelijk om vrijwilligerswerk te doen. Zo zijn er verschillende sectoren waar je als vrijwilliger aan de gang kunt. 

De toekan, spectaculaire vogel uit het regenwoud.

Costa Rica staat bekend om zijn tropische regenwouden, de nevelwouden, de biodiversiteit en ook om de enorme hoeveelheid vogels die daar leven, meer dan 900 verschillende soorten. Veel mensen beschouwen de toekan als de mooiste vogel ter wereld. De toekan is zowel een verpletterend mooie vogel als een grappig dier waar niemand de ogen vanaf kan houden. De toekan wordt daarom ook regelmatig als een karakter in animatiefilms gebruikt. (meer…)

Zomerfeest vol positiviteit – Adopteer Regenwoud viert 12 jaar succes

Adopteer Regenwoud bestaat 12 jaar. Een goede reden om stil te staan bij alle mijlpalen tijdens het zomerfeest dat we op woensdag 30 augustus 2023 vierden met toegewijde vrijwilligers en belanghebbenden. De bijeenkomst vond plaats in de prachtige ambiance van Landhuis in de Stad in Utrecht, waar we de gelegenheid grepen om terug te blikken op onze mijlpalen, recente prestaties te delen en onze nieuwste samenwerking te presenteren. “Wat een prachtige avond, de ruimte staat bol van positieve energie!”, aldus een van de aanwezigen. Een impressie van een grandioze avond. (meer…)

Cadeau ideeën en tips hiervoor op een rij

Een goed cadeau geven voor bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardag is niet zo simpel als het lijkt. Wat zijn goede cadeau ideeën?  Waar maak je iemand echt blij mee? Geven anderen niet hetzelfde cadeau? Om je te helpen aan een goed cadeau geven wij je in dit blog cadeau ideeën en tips voor het perfecte cadeau. Je wil natuurlijk niet hebben dat jouw cadeau, waar je zo hard je best voor hebt gedaan, niet in de goede smaak valt. Vervelend voor jou en voor de persoon die je graag blij wil maken. (meer…)