Onderzoek over de aanplant van een voedselbos in Costa Rica

Onderzoek over de aanplant van een voedselbos in Costa Rica

Feline Wiegers, 21 jaar – Hbo Toegepaste Biologie – stageduur: 16 weken

Voedselbos planten

“Op de Work with Nature farm werk ik aan het onderzoeken, opzetten en planten van een productief voedselbos. In de voorbereiding heb ik negen zogeheten ‘plots’ neergezet op strategische plekken. Binnen deze plots onderzoek ik de biodiversiteit boven en onder de grond, zo probeer ik alle aanwezige planten te determineren en onderzoek ik al hun karakteristieken omdat deze iets zeggen over de bodem. Verder onderzoek en peil ik het bodemwater, dit zegt bijvoorbeeld veel over de zuurgraad en de type planten die er kunnen groeien. Door middel van observeren en tellen weet ik welke insecten en kleine amfibieën het terrein bezoeken. Al deze informatie neem ik mee om een uiteindelijk keuze te kunnen maken over welke gewassen we gaan aanplanten”.

Voedselproductie voor de farm

“Binnen de stageperiode wil ik het voedselbos volledig beplant hebben en een bijbehorende schematische plattegrond afleveren. Op basis van het vooronderzoek en data worden zaden en stekjes in de grond geplaatst. Uiteraard is het voedselbos bedoelt voor de uiteindelijke productie en het telen van onder andere vruchten en kruiden. Mogelijke aanvullingen in de toekomst zijn het bijplanten van andere gewassen en monitoring van de huidige beplanting.”

Benieuwd naar meer nieuws over het onderzoek in Costa Rica? Klik hier
Lijkt het jou leuk om ook onderzoek te doen in het Work with Nature reservaat in Costa Rica?
Ga dan naar de website www.studytherainforest.com voor meer informatie.