Samen beschermen we het regenwoud in Costa Rica

de plek waar veel planten van Nieuwkoop Europe vandaan komen.

Image-description

Bedankt dat je een stukje regenwoud hebt gered!

Nieuwkoop Europe is de fulfilmentpartner voor groeninrichting. Veel van de planten uit ons assortiment groeien in Costa Rica en vanwege de speciale band die wij met dit land hebben, dragen wij graag bij aan de bescherming van de natuur en biodiversiteit daar.

Met het certificaat dat je hebt gekregen, bescherm je met ons mee. Met de adoptie van 1 m2 regenwoud draag je namelijk bij aan het behoud en de jarenlange bescherming van dit stukje natuur!

Nieuwkoop Europe BV

Over stichting Adopteer Regenwoud

Adopteer Regenwoud geeft als stabiele en professionele non-profit organisatie een positief tegengeluid op de ontbossing en teruggang van biodiversiteit in de tropen. Sinds de oprichting in 2011 heeft zij als doel om 2000 hectare laagland regenwoud in Costa Rica te beschermen en waar nodig te herstellen. Groot genoeg voor de met uitsterven bedreigde jaguar om er te kunnen overleven en belangrijk vanwege haar hoge biodiversiteit en strategische ligging.

Daarnaast draagt de stichting bij aan wereldwijd behoud van tropisch regenwoud en biodiversiteit. Niet alleen vanwege de bescherming maar ook met het langlopende biodiversiteitsonderzoek in het reservaat. Hoe meer kennis we over het regenwoud opdoen, hoe beter we het kunnen beschermen en deze kennis kunnen delen. Dit alles doen we samen met de lokale bevolking die een essentiële rol spelen in het succes van deze stichting.

Meer over Adopteer Regenwoud

Onderdeel van het Adopteer Regenwoud reservaat

Geweldig dat er dankzij jou een stukje regenwoud wordt geadopteerd!

Jouw geadopteerde stukje regenwoud in Costa Rica wordt beheerd en beschermd door stichting Adopteer Regenwoud. Zij heeft als missie om samen met al haar donateurs en partners in totaal 2000 hectare regenwoud te beschermen. Dit gebied fungeert als een belangrijke buffer voor het nabij gelegen Nationaal Park Barbilla en het Inheemse Cabécar Reservaat. Het regenwoud in Costa Rica is één van mooiste, bijzonderste en meest biodiverse plekken op aarde: essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. De druk op het regenwoud is in deze regio goed merkbaar. Vanaf de bewoonde wereld schuift de ontbossing steeds verder op richting het Nationale Park en het Inheemse Reservaat. Adopteer Regenwoud heeft als doel er voor zorgen dat zowel het Nationale park als het Inheemse Reservaat onaangetast blijven. Zodat dieren, zoals bijvoorbeeld de Jaguar, hier zorgeloos kunnen blijven bestaan.

Geef een stukje regenwoud cadeau

Wat leeft er allemaal rondom jouw stukje regenwoud?

Sinds 2017 loopt er een doorlopend biodiversiteitsonderzoek met behulp van Nederlandse studenten. Samen inventariseren we alles wat er in het reservaat leeft. Het is ongelooflijk hoe veel diersoorten we tot nu toe hebben waargenomen. Neem als voorbeeld het aantal amfibieën. Tot nu toe zijn er 37 verschillende soorten waargenomen alleen in ons reservaat, terwijl heel Nederland in totaal 16 soorten amfibieën telt. Dit onderzoek loopt pas een aantal jaar, dus wie weet wat we nog allemaal tegen gaan komen. Hier een opsomming van het aantal verschillende soorten per diergroep die we de afgelopen jaren hebben waargenomen in het reservaat:

41 zoogdieren | 324 vogels | 303 vlinders | 68 reptielen
37 amfibieën | 36 vissen | 86 libellen

Image-description

De locatie

Jouw stukje regenwoud ligt in het reservaat van Adopteer Regenwoud en ligt in het Oosten van Costa Rica. Het is typisch laagland regenwoud met een hoge luchtvochtigheid en enorme biodiversiteit aan planten en dieren. Het laagste punt bevind zich ongeveer 50m boven zee niveau en vanaf het hoogste punt kijk je uit over de Caribische zee op 250 meter hoogte.  Het reservaat bevind zich in de ecologische verbindingszone die Noord- en Zuid-Amerika verbindt (Meso-Amerikaanse wildlife corridor). Een belangrijk gebied voor dieren om vrij te kunnen migreren. Het is onderdeel van ‘Reserva de Biosfera La Amistad’ dat is aangewezen als een UNESCO wereld erfgoed gebied.

Coordinaten: 10°00’24.6″N 83°21’19.9″W

Bezoek jouw stukje regenwoud in Costa Rica

Duik voor 2 minuten even in jouw stukje regenwoud en bewonder de prachtige beelden van alle dieren die hier in leven:

Ons grote doel is om 2.000 hectare regenwoud aan te kopen en te beschermen

Begonnen met 3 hectare Doel: 2000 hectare
227 hectare regenwoud beschermd!