Jouw stukje regenwoud

Lees hier alles over jouw geadopteerde stukje regenwoud dat wij voor jou beschermen.

Onderdeel van reservaat Adopteer Regenwoud

Geweldig dat jij ook een stukje regenwoud hebt geadopteerd of cadeau hebt gekregen!

Jouw geadopteerde stukje regenwoud in Costa Rica wordt beheerd en beschermd door stichting Adopteer Regenwoud. Zij heeft als missie om samen met al haar donateurs en partners in totaal 2000 hectare regenwoud te beschermen. Dit gebied van 2000 hectare fungeert als een belangrijke buffer voor het nabij gelegen Nationaal Park Barbilla en het Inheemse Cabécar Reservaat. Het regenwoud in Costa Rica is één van mooiste, bijzonderste en meest biodiverse plekken op aarde: essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. De druk op het regenwoud is in deze regio goed merkbaar. Vanaf de bewoonde wereld schuift de ontbossing steeds verder op richting het Nationale Park en het Inheemse Reservaat. Adopteer Regenwoud heeft als doel er voor zorgen dat zowel het Nationale park als het Inheemse Reservaat onaangetast blijven. Zodat dieren, zoals bijvoorbeeld de Jaguar, hier zorgeloos kunnen blijven bestaan.

Meer lezen over wat wij doen

De locatie

Jouw stukje regenwoud ligt in het reservaat van Adopteer Regenwoud en ligt in het Oosten van Costa Rica. Het is typisch laagland regenwoud met een hoge luchtvochtigheid en enorme biodiversiteit aan planten en dieren. Het laagste punt bevind zich ongeveer 50m boven zee niveau en vanaf het hoogste punt kijk je uit over de Caribische zee op 250 meter hoogte.  Het reservaat bevind zich in de ecologische verbindingszone die Noord- en Zuid-Amerika verbindt (Meso-Amerikaanse wildlife corridor). Een belangrijk gebied voor dieren om vrij te kunnen migreren. Het is onderdeel van ‘Reserva de Biosfera La Amistad’ dat is aangewezen als een UNESCO wereld erfgoed gebied.

Coordinaten: 10°00’24.6″N 83°21’19.9″W

Bezoek jouw stukje regenwoud in Costa Rica

Wat leeft er allemaal rondom jouw stukje regenwoud?

Sinds 2017 loopt er een doorlopend biodiversiteitsonderzoek met behulp van Nederlandse studenten. Samen inventariseren we alles wat er in het reservaat leeft. Het is ongelooflijk hoe veel diersoorten we tot nu toe hebben waargenomen. Neem als voorbeeld het aantal amfibieën. Tot nu toe zijn er 37 verschillende soorten waargenomen alleen in ons reservaat, terwijl heel Nederland in totaal 16 soorten amfibieën telt. Dit onderzoek loopt pas een aantal jaar, dus wie weet wat we nog allemaal tegen gaan komen. Hier een opsomming van het aantal verschillende soorten per diergroep die we de afgelopen jaren hebben waargenomen in het reservaat:

41 zoogdieren
319 vogels
227 vlinders
68 reptielen
37 amfibieën
36 vissen
11 libellen

Image-description

Hoe kun je helpen?

  • Deel jouw stukje regenwoud op je socials en tag de stichting Adopteer Regenwoud hierin.
  • Word donateur van de stichting doormiddel van een periodiek donatie.
  • Geef een stukje regenwoud cadeau aan iemand anders.
  • Meld je aan als vrijwilliger en kom ons team versterken.

 

Adopteer Regenwoud

Duik voor 2 minuten even in jouw stukje regenwoud en bewonder de prachtige beelden van alle dieren die hier in leven:

Ons grote doel is om 2.000 hectare regenwoud aan te kopen en te beschermen

Begonnen met 3 hectare Doel: 2000 hectare
224 hectare regenwoud beschermd!