Een stukje regenwoud om iemand te herdenken

Een bijzonder laatste eerbetoon voor iemand met passie voor het regenwoud

Een stukje regenwoud als betekenisvolle blijvende herinnering aan een overleden dierbare

Bent u op zoek naar een bijzondere herdenkingsplek als laatste eerbetoon voor iemand met passie voor het regenwoud?
Neem dan contact met ons op zodat wij samen invulling kunnen geven aan uw wensen.

Dit aanbod is ontstaan vanuit een vraag van de ouders van Koos Warnaar, die op 13 september 2021 is overleden. Zij vroegen:

‘Wat maakt dat jullie regenwoud cadeau alleen aanbieden voor feestelijke aangelegenheden en niet voor andere ingrijpende gebeurtenissen zoals bijv. een overlijden?’

Samen hebben wij gezocht naar een mooi eerbetoon voor Koos, met een gedenksteen en een Almendro boom, zie foto’s. Besloten is om dit mooie initiatief beschikbaar te gaan stellen aan iedereen die een overleden dierbare op een speciale manier wil (blijven) gedenken.

Gedenksteen, certificaat en aanvullende wensen

Wij bieden de mogelijkheid om in ons reservaat in het regenwoud van Costa Rica een gedenksteen te laten plaatsen. Een plek waar overledenen een eigen herdenkingsplek krijgen.
Er wordt een gedenksteen geplaats met daarop de naam, de geboorte- en sterfdatum van de overledene. U ontvangt hiervan foto’s en de exacte gps-locatie.

U ontvangt een certificaat dat op naam van de overledene staat en wat voorzien is van de afbeelding van de toekan. De toekan wordt gezien als het symbool voor het uitvliegen naar de spirituele wereld.

Aanvullende wensen, zoals bijv. het aanplanten van een boom kan in overleg met ons worden afgestemd.

Image-description

Ouders Koos

Natuur gaf houvast in het leven van Koos, maar gelijker tijd was hij bezorgd over de verstrekkende gevolgen van de invloed van menselijke activiteiten op planten, dieren en micro-organismen en de ecosystemen waarvan zij deel uitmaken.

Hiermee draagt Koos bij aan het behoud en herstel van de natuur en wordt invulling gegeven aan zijn passie. Deze adoptie is een blijvende en tastbare nalatenschap van hem aan de wereld.

Voor ons als ouders heeft dit gedenkinitiatief een speciale betekenis omdat bomen symbool staan voor herinnering, leven, hoop en toekomst.

Over de stichting

Adopteer Regenwoud, is een gevestigde en professionele non-profit organisatie, die een positieve bijdrage levert aan de strijd tegen ontbossing en biodiversiteitsverlies in de tropen. Sinds de oprichting in 2011 streeft de organisatie ernaar om 2000 hectare laagland regenwoud in Costa Rica te beschermen en, waar nodig, te herstellen. Dit gebied is voldoende ruim voor de met uitsterven bedreigde jaguar om te overleven, en het is van onschatbare waarde vanwege de rijke biodiversiteit en strategische ligging.

Bovendien draagt de stichting bij aan het wereldwijde behoud van tropische regenwouden en biodiversiteit. Dit gebeurt niet alleen door bescherming, maar ook door langlopend onderzoek naar biodiversiteit in het reservaat. Hoe meer we leren over het regenwoud, hoe effectiever we het kunnen behouden en deze waardevolle kennis kunnen delen. Al deze inspanningen worden mogelijk gemaakt dankzij nauwe samenwerking met de lokale bevolking, die een essentiële rol speelt in het succes van de stichting.

Het reservaat

Contact

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Bel of mail gerust!

Contactgegevens:

Email:

matthijs@adopteerregenwoud.nl

Telefoon:

0639269127